Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Talli

Tila & tallit

Korppikallio sijaitsee virtuaalisessa Etelä-Suomessa, melko lähellä Helsinkiä. Läheisestä kaupungista huolimatta ratsutilalla on runsaasti tilaa laitumille ja mahdollisuudet maastossa ratsastukseenkin.

Itse ratsutila on vanha ja siihen kuuluu pihapiirin omakotitalo ja vanhasta navetasta kunnostettu moderni talli, joka toimii Korppikallion päätallina. Vanhempiin rakennuksiin lukeutuu myös lato, joka löytyy pihapiiristä. Uudempia rakennuksia ovat maneesi ja pienempitallirakennus. Tilalta löytyy myös pihatto nuorille hevosille. Tallin välittömästä läheisyydestä löytyy myös kenttä.

Päätalli on siis vanha kivinavetta, joka on kuitenkin kunnostettu turvalliseksi ja toimivaksi talliksi. Tallissa on karsinat 20 hevoselle ja karsinoiden lisäksi sieltä löytyy pesupaikka, varustehuone, ruokintahuone, taukotilat ja toimisto.

 

Karsinoissa käytetään alusina turvetta ja niihin kuuluu vakiovarusteena vesiautomaatti sekä ruokakuppi. Karsinan ovet aukeavat saranoilla käytävällepäin ja ne on mahdollista saada myös puolioviksi. Oviin on myös kiinnitetty tanko ja koukku joihin on helppo ripustaa loimet ja riimut.

Ruokintahuoneesta löytyy jokaisen hevosen yksilöllinen ruokintaohje ja tarvikkeet ruuan valmistukseen. Heiniä säilytetään tallin vintillä, mutta heinä haetaan pihalla olevasta ladosta jonne viedään siis aina uusi paali heinän loputtua.

 

Satulahuoneessa on jokaiselle hevoselle oma  kaappi, jossa sen tavaroita säilytetään. Satuloille  ja suitsille on ripustettu seinälle omat telineet  nimimerkillä varustettuna.

 Pikkutallissa on kymmenen karsinaa ja se  sijaitsee pienen matkan päässä päätallista.  Pikkutallista löytyy myös pesupaikka sekä  yhdistetty ruokinta- ja varustehuone.

Kenttä & maneesi

Kenttä on 80m x 30m ja kuitupohjainen. Kentän pohja on hevosen jalalle tukeva ja turvallinen. Kentän vierellä on estetarvikkeille rakennettu vaja, josta siis löytyvät niin puomit kuin tolpatkin erikoisesteistä puhumattakaan. Kentän tallinpuoleiselle sivulle on myös rakennettu katsomo josta on sitten hyvä seurailla vaikkapa kilpailuja taikka valmennusta. Estekalusto vajan vierellä on myös rakennettu tuomaritorni.

Maneesi on kooltaan 60m x 25m ja sen pohja on koostumukseltaan samanlainen kuin kenttällä. Maneesista löytyy myös estekalustoa. Puomit on aseteltu maneesin seinälle ja tolpat toiseen päätyyn, pois tieltä. Maneesista löytyy myös tilavat katsomot sekä tuomaritorni

Maastot & ympäristö

Korppikalliolla on myös maastolenkkejä joista osa kulkee metsäpolkuja ja toiset taas maantietä. Vakiintuneita maastolenkkejä on kaksi, toinen kulkee Korppikallion lähimetsässä ja sinne on myös mahdollista saada maastoesteitä. Toinen puolestaan kulkee maantietä pitkin ja on pituudeltaan melkein 10km. Erilaisia maastolenkki mahdollisuuksia on kuitenkin paljon, eikä niitä löydä kun vain lähtemällä ratsastamaan!

Korppikallion tilan ympäristöstä löytyy myös muita omakotitaloja sekä maatiloja. Naapureihimme saattaa siis törmätä maastoillessa ja onneksemme he ovat hyvin hevosmyönteisiä.

Korppikallio on virtuaalitalli

webdesign © skeleton 2015 │ ulkoasun kuva © Myprofe CC BY-NC-SA 2.0
©2019 Korppikallio - suntuubi.com